Woning aan de Zeearend gesloten wegens drugsruzie

De politie denkt dat de explosies die afgelopen weekend plaatsvonden in de provincie Utrecht voortkomen uit ‘een conflict in het drugsmilieu.’ Zaterdag was er een ontploffing bij een woning aan de 2e Poortstraat in Hoef en Haag (Vianen) en zondag in Tienhoven aan de Westbroekse Binnenweg. Kort daarop is een woning aan de Zeearend in Nieuwegein en een woining in Houten gesloten vanwege gevaarzetting. In Nieuwegein is zelfs een camera geplaatst uit veiligheidsoverwegingen.

Ook dit weekend heeft bij een woning in Huizen een ontploffing plaatsgevonden. Ook deze maakt deel uit van de recente serie explosies en ernstige dreigementen rondom een grote drugsruzie in de regio Utrecht. Of alles te maken heeft met de zaak Taghi is nog onbekend. Wel is bekend dat Tghi zijn ‘carrière’ begon bij de bende de Bad Boys in Nieuwegein. Zij opereert vanuit het Stadscentrum in Nieuwegein (Nijpelsplantsoen).

Bende Bad Boys uit Nieuwegein
Lees hier hoe de jeugdbende Bad Boys uit Nieuwegein uitgroeide tot de spil in de moorddadigste misdaadorganisatie van het lanf, met Ridouan Taghi als leider. De kern van die bende bewijst hoe misdaad niet loont, uiteindelijk. Vrijwel iedereen zit vast of is vermoord – door oude vrienden.

De politie zegt momenteel in opdracht van het Openbaar Ministerie ‘volop onderzoek’ te doen naar de achtergrond van de incidenten. Na het eerste onderzoek houdt de politie er sterk rekening mee dat de incidenten te maken hebben met een conflict in het drugsmilieu.

Politie en Openbaar Ministerie hebben informatie gedeeld met meerdere gemeenten in de regio Midden-Nederland, waaronder Nieuwegein. Na analyse van die signalen zijn er woningen voor langere duur gesloten.

Bewoners van de vier woningen zijn momenteel mede voor hun eigen veiligheid ergens anders gehuisvest. Omwonenden zijn middels een brief geinformeerd en worden geadviseerd direct de politie te bellen als hen iets opvalt.

Onduidelijk is of de aanhouding van een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man uit Nieuwegein iets te maken heeft met bovenstaande zaken. Zij werden 1 juli jl. aangehouden op verdenking van cocaïnehandel. In hun woning aan de Krijtwal in de wijk Merwestein werd een aanzienlijk geldbedrag gevonden en is een voertuig in beslag genomen.

De afgelopen maanden zijn meerdere verdachten aangehouden, hoeveelheden drugs in beslag genomen en heeft de politie een beter beeld van hoe de drugshandel zich binnen de gemeenten ontwikkeld.

Enkele liquidaties in Nieuwegein
Gilbert ‘Rasta Gilly’ Roemer (1979) is op 24 juni 2013 geliquideerd in de Apolloburg in Nieuwegein. Op 28 november 2017 werd Adjai ’Timon’/‘Chico’ Badloe (1975) in dezelfde straat in Nieuwegein geliquideerd waar zijn vriend Gilbert Roemer in 2013 werd vermoord.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk